Dakgoten schilderen

Dakgoten zijn tegenwoordig verkrijgbaar in meerdere materialen. Zo zijn er tegenwoordig goten van hout, aluminium, zink en kunststof beschikbaar. Elk materiaal met zijn eigen voor- en nadelen. Niet alle materialen zijn geschikt om te schilderen. Zo zijn aluminium en zink materialen die niet geschilderd hoeven worden. Het verven van kunststof en hout is mogelijk. Hout vraagt vaak om meer onderhoud en daarom is het belangrijk om hier op tijd onderhoud aan uit te laten voeren en dus ook regelmatig te laten schilderen. Als u zelf niet erg handig bent of niet van hoogtes houdt, schakelt u een professionele schilder van Ruverko in voor het schilderen van uw dakgoten.

Zelf dakgoten schilderen

In principe kunt u zelf uw dakgoten schilderen. Het is belangrijk dat u weet van welk materiaal uw dakgoot gemaakt is, zodat u de juiste verf aanschaft voor het verven van uw dakgoot. Doordat goten op hoogte zitten, heeft u een trap nodig of kunt u een steiger opbouwen of laten bouwen. U moet de goten schuren, zodat de verf zich goed hecht aan het materiaal en weer een aantal jaren vooruit kan. Daarna is het tijd voor het verven van de dakgoten. Het verven van een dakgoot is een klus welke iedereen die een beetje handig is zelf uit kan voeren.

Schilderwerk onderhouden

Wanneer uw goten geschilderd zijn of wanneer u de klus zelf heeft uitgevoerd, wilt u dit natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Door het schilderwerk en uw dakgoot goed te onderhouden, zorgt u ervoor dat deze langer mooi blijven. Controleer ze dus regelmatig en los eventuele verstoppingen op. Maak ze regelmatig schoon met een vochtige doek, zodat het schilderwerk mooi blijft. Voor het onderhoud van uw dakgoot kunt u eventueel een professional inschakelen, maar het is ook simpel zelf bij te houden. Een professionele schilder of dakdekker geeft u graag informatie en advies over het onderhouden van uw dakgoten en het schilderwerk.

Zelf schilderen of schilder inschakelen?

Als u zelf handig bent en niet bang bent voor hoogtes, heeft u de optie om uw dakgoten zelf te schilderen. In principe is de klus zo uitgevoerd, wanneer u zich goed voorbereid, inleest over het verven van goten en het materiaal en een stappenplan volgt. Ziet u het niet zitten om de steiger of trap op te klimmen om de klus uit te voeren? Of laat u de klus liever over aan een professional? Dan kunt u gemakkelijk contact opnemen met een professionele schilder. Hij voert het schilderen van uw dakgoten graag voor u uit tegen lage prijzen.