De vele voordelen en mogelijkheden van een keukenrenovatie

De keuken is een plek waar u misschien veel tijd doorbrengt. Het is dan ook fijn wanneer het een mooie ruimte is waar u naar hartenlust kunt koken. Een grondige renovatie maakt van uw keuken een nog betere plek. Een verbouwing heeft echter veel voeten in de aarde. Zo zult u veel moeten regelen, en creëert de renovatie veel rommel in huis. Aan de andere kant staat er hopelijk een mooi resultaat tegenover. Welke mogelijkheden biedt een keukenrenovatie? Een klusjesman van Brenda.be staat u graag te woord.

Keukenrenovatie

Net als de rest van de woning veroudert ook de keuken. Tegeltjes kunnen bijvoorbeeld los gaan zitten, of de kraan begint te lekken. In dat geval is het tijd voor een keukenrenovatie. Dit is echter een groot project waar u veel tijd in moet steken. Bedenk voor de renovatie zelf goed wat u met de keuken wil. Zet alle wensen desnoods even op papier. Wilt u bijvoorbeeld alleen de tegels en kranen vervangen, of een heel nieuw keukenblok? Regel aan de hand van uw wensen een team van specialisten. Door hun kennis verbouwen zij uw oude keuken tot een prachtige plek.

Kosten van een keukenrenovatie

Specialisten op het gebied van keukenrenovatie zijn in heel Nederland te vinden. Dankzij het wereldwijde web is het erg gemakkelijk om contact op te nemen met een bedrijf in uw omgeving. Een tip is om de offertes van de renovatiebedrijven met elkaar te vergelijken. Zo heeft u namelijk de beste service tegen een goede prijs. De prijs van een keukenrenovatie is afhankelijk van het soort verbouwing dat u wenst. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen en arbeidskosten speelt een rol bij de offerte die uiteindelijk op de deurmat valt. Hou er rekening mee dat u voor een relatief simpele verbouwing al een paar duizend euro kwijt bent.

Renovatie tegenover een nieuwe keuken

Ondanks de hoge prijs een renovatie goedkoper dan een gloednieuwe keuken. Voor een nieuwe keuken bent u minstens 5000 euro kwijt. Met name in een oude keuken is het handiger om bijvoorbeeld de keukendeuren en het keukenblad te vervangen. Bovendien gaan specialisten maar al te graag aan de slag met uw inbouwapparatuur, keukenlades en verlichting. Ze werken de onderdelen vakkundig bij, of vervangen het voor andere exemplaren.

Goede investering

Een keukenrenovatie is een goede investering. In eerste instantie bent u er een paar duizend euro aan kwijt, maar het resultaat is al de prijs vaak meer dan waard. Bovendien heeft een gloednieuwe keuken ook op de lange termijn een positief effect. Zo stijgt de waarde van uw huis aanzienlijk. Natuurlijk is een keukenrenovatie niet op iedere plek zo ingrijpend. In sommige keukens is het door de geringe ruimte bijvoorbeeld lastig om de hele indeling te veranderen. Desondanks krijgen ook kleinere keukens dankzij een renovatie een geweldige uitstraling.