Schilderen van deuren en kozijnen

Al het houtwerk heeft een regelmatige schilderbeurt nodig. Zo ook uw houten deuren, dakkapel of kozijnen. Zijn deze toe aan een schilderbeurt? U heeft de optie om dit zelf te doen, maar u kunt ook een professionele schilder inschakelen. Een schilder weet precies wat voor verf er gebruikt moet worden voor uw deuren en kozijnen. Voor binnen en buiten schilderwerk moet namelijk een andere verf gebruikt worden. Als u zelf aan de slag gaat, zorg er dan voor dat u weet welke verf en ander materiaal u moet hebben. Het is verstandig om een professionele schilder in te huren wanneer u geen idee heeft wat u doet.

Binnen of buiten

Voor het schilderen van de deuren en ramen aan de binnenkant van uw woning wordt vaak een ander soort verf gebruikt dan voor de buitenkant. Voor buiten mag namelijk synthetische verf gebruikt worden, maar voor binnen moet er watergedragen verf gebruikt worden. Wel wordt er buiten ook steeds vaker met watergedragen verf gewerkt. Het is belangrijk om hier op te letten, wanneer u zowel binnen als buiten aan de slag gaat. Een schilder kan u advies geven over zowel binnen als buiten schilderwerk. Wanneer u het zelf niet ziet zitten om te schilderen, voert de schilder het werk uiteraard ook voor u uit tegen.

Wanneer deuren en kozijnen schilderen?

In principe gaat al het schilderwerk wel een aantal jaren mee. Wanneer u regelmatig uw deuren en kozijnen schoonmaakt en zorgt voor een goede ventilatie, gaat dit vaak nog langer mee. Schilderwerk buiten gaat ongeveer drie tot vijf jaar mee, al is het wel afhankelijk van de locatie van uw woning en de weersinvloeden. Schilderwerk binnen blijft vaak vijf tot zeven jaar goed. Om te kijken wanneer u uw deuren en kozijnen moet schilderen of laten schilderen, controleert u deze op beschadigingen. Wanneer u beschadigingen vindt, is het belangrijk om deze te laten herstellen en opnieuw te laten schilderen. Een schilder voert het herstellen en het schilderen van uw deuren en kozijnen graag voor u uit.

Zelf schilderen of schilder inschakelen?

Zijn uw deuren en kozijnen toe aan een schilderbeurt? Dan kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen. Wanneer u enigszins handig bent en verstand hebt van klussen en schilderen, is een schilderklus zo uitgevoerd. Het is belangrijk om te letten op de soort verf en het materiaal dat u gebruikt. Wanneer u minder handig bent of simpelweg liever een professioneel schildersbedrijf inschakelt, kan dit natuurlijk ook. Schilder A. vd Velde voert het werk snel en nauwkeurig uit en zorgt ervoor dat uw deuren en kozijnen, zowel binnen als buiten, weer jaren vooruit kunnen. Voor professioneel schilderwerk neemt u vrijblijvend contact op via de website van A. vd Velde.