Houten vloeren

Houten vloeren

Een massieve houten vloer of massieve parketvloer zegt eigenlijk al precies wat het is. Massieve houten vloeren bestaan volledig uit massief hout, terwijl de lamelparket en multiplanken zijn opgebouwd uit lagen van verschillende materialen. Het is trouwens ook mogelijk om de houten vloeren hier zwevend op te leggen, maar dan moet er eerst een goede ondervloer gelegd worden. Houten vloeren laten zich heel goed bewerken door ze om eens wat te noemen te verouderen, te borstelen of speciaal te kleuren met antiekolie. Het is verstandig om dit te laten doen door goede vakmensen!

Wat is de beste soort vloer?

Er zijn natuurlijk een hele hoop verschillende soorten vloeren. Je hebt Laminaat, PVC, Tapijt en natuurlijk houten vloeren. Elk van deze soorten hebben hun eigen voordelen en eigenschappen. Laminaat is zo weer heel anders dan PVC vloeren. Uit onze ervaring zijn de houten vloeren de beste soort vloeren die je kunt hebben. De houten vloeren hebben heel veel voordelen en gaan meestal het langste mee. Houten vloeren zijn dan ook wel de duurste optie voor vloeren. Dus bent u opzoek naar een goedkopere optie dan kunt u beter voor iets als tapijt gaan.

Wat zijn de kosten van verschillende soorten vloeren?

Zoals hierboven al verteld zijn er veel verschillende vloeren. Als je kijkt naar duurste dan zijn dat houten vloeren, maar dat is eigenlijk wel de beste optie om voor te gaan. Dan heb je ook nog tapijt, dit is de goedkoopste optie. Naast dat tapijt meestal een lage kwaliteit heeft past het ook niet bij een hele hoop woningen en hun interieur. Daarnaast zijn er ook een hele hoop houten vloeren merken die veel goedkoper zijn.

Bent u nou geïnteresseerd in de gemiddelde kosten voor deze soorten vloeren? Hieronder hebben wij een tabel voor u neergezet!

Soorten Vloeren Gemiddelde kosten
Houten vloeren €50,-
Laminaat €23,-
PVC Vloeren €35,-
PVC/Vinyl rol €22.-
Tapijt €20,-

Merken houten vloeren

Meister heeft een zeer ruim aanbod aan diverse houten vloeren. Op het gebied van houten vloeren bestaan er diverse merken. Het doel van Berg en Berg parket is vrijwel de beste en meest natuurlijk ogende parketvloeren produceren, welke zeer stevig en duurzaam zijn. Berg en Berg parketvloeren worden geproduceerd in Zweden. Deze vloeren staan bekend om hun kwalitatieve opbouw, een robuust oppervlak en een hoogwaardige HDF drager. De houten vloeren van Nature Line zijn stijlvol en kwalitatief en vallen tegelijkertijd binnen uw budget. De vloeren van Nature Line zijn allen geproduceerd uit hardhout. Altimago houten vloeren zijn in veel verschillende afmetingen leverbaar, ook extra breed. Altimago vloeren worden verouderd op basis van klantspecifieke wensen met speciale verouderingstechnieken. Meranti houten vloeren zijn vloeren die gemaakt zijn uit tropisch hardhout.

Prijzen van Houten vloeren merken

Bent u nou geïnteresseerd in de gemiddelde Prijzen voor deze merken vloeren? Hieronder hebben wij een tabel voor u neergezet!

Houten vloeren merken Kosten per M²
Altimago €60,-
Berg en Berg €52,-
Meister €30,-
Meranti €43,-
Nature Line €26,-
Parador €35,-

Wat kost een vloerenlegger?

Om deze vloeren te laten aanleggen heb je natuurlijk een vloerenlegger nodig. U kunt het ook zelf doen, maar zonder ervaring is dat heel onverstandig. De gemiddelde kosten die een vloerenlegger rekent voor het aanleggen van een houten vloeren is €15,- per M². Dat is dus relatief goedkoop vergeleken de andere vloeren. Hieronder ziet u een overzicht van wat een vloerenlegger rekent per M².

Soort vloer Kosten per M²
Parketvloer €25,-
Lamelparket €8,-
Tegelvloer €15,-
Houtenvloer €15,-
Betonlook €55,-
Gietvloer €40,-

Ga voor meer informatie over houten vloeren naar vloeren-nu.nl